Annonce 1

Solen giver energi til Danmark

Annonce 15

Fra Energy Supply:

Udbygningen med solceller tager hvert år fusen på de fleste iagttagere – herunder Det Internationale Energiagentur (IEA) i Paris. Priserne på elektricitet fremstillet ved hjælp af solenergi rasler ned, og salget boomer mange steder i verden.

Den største indstråling fra solen foregår ifølge et nyt studie fra Stanford University med roadmaps for 139 lande mellem 40 grader nord og 40 grader sydlig breddegrad, så solenergi er oplagt i de tropiske egne.

Meldingerne ikke mindst fra Kina og Indien tyder da også på, at solceller nu trænger sig på som den foretrukne el-produktionsteknologi. Indiens energiminister, Piyush Goyal, er i pressen citeret for, at “solceller er billigere end ny kulkraft”, og han vurderer, at Indien når et mål om 100.000 MW solkraft i 2022.

Udviklingen i Kina, Indien, USA og Europa peger i retning af et fortsat prisfald på traditionelle solceller og “nye” teknologier. Styrtdykket i priserne er godt nyt for klimaet og for de 1,3 mia. mennesker, der lever uden adgang til el.

Læs artiklen her

Annonce 16