Annonce 1

Energiminister vil have øjeblikkeligt stop for støtte til solceller

Annonce 15

Fra Ingeniøren:

Uventet mange ansøgninger om minimumsstøtte til solcelleanlæg på 60 og 40 øre pr. kWh får ministeren til i dag at haste en lov igennem, der skal nedlægge ordningen

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) haster her til formiddag en ny lov igennem i Folketinget. Loven skal med øjeblikkelig virkning stoppe en 17 år gammel lov om tilskud til elproduktion på solceller.

dreamstime_23497762Ifølge en pressemeddelelse har Energinet.dk fra midten af april modtaget uventet mange store ansøgninger til den såkaldte 60/40-solcelleordning. Den giver 60 øre pr. kWh grøn strøm de første ti år og 40 øre de næste ti år. Ordningen har eksisteret siden 1999.

Samlet set er der ifølge ministeren blevet søgt om ca. 4.500 MW, som kan koste danske elforbrugere ca. 11 mia. kroner i øget PSO-afgift.
Ministeren begrunder sin indgriben således:

‘Uden hasteindgrebet vil der ske en ukontrolleret og uplanlagt udbygning af solceller i Danmark svarende til et areal større end Samsø. Der er tale om en udbygning, som hverken er indregnet i energipolitikken eller prognoserne for PSO-udgifter,’ siger han og opfordrer derfor et samlet folketing til at stemme for hasteindgrebet, så ordningen bremses i tide.

Læs artiklen her

Annonce 16