Annonce 1

Ægteskabet mellem Danmark og techgiganterne knirker

Annonce 15

Fra Finans

Apple og Facebooks løfter om grønne datacentre kan blive vigtige i forhold til regeringens målsætning om 100 procent vedvarende energi i el og varme i 2035, skriver to it-eksperter.

Det ligner umiddelbart det perfekte ægteskab; Apple, Facebook og formodentlig også Google vil bygge datacentre i Danmark. Danmark giver de tre mastodonter en god geografisk placering, en tårnhøj forsyningssikkerhed, fiberkabler samt mulighed for at brande sig grønne med vedvarende energi.

Til gengæld kan Danmark se frem til investeringer, arbejdspladser, en strategisk placering i det globale dataflow samt muligheden for at blive innovationssmeltedigel.

Som i et hvert ægteskab, er det dog først, når hvedebrødsdagene er forbi, at forholdet skal stå sin virkelige prøve. En af udfordringerne i dette ægteskab bliver energiforbruget. Vurderingerne af, hvor meget energi datacentrene vil forbruge, er meget forskellige, men ifølge en prognose fra Energinet vil datacentrene stå for en ca. tiendedel af Danmarks samlede energiforbrug i 2025. Hvis ikke der bliver fundet en grøn løsning på techgiganternes energiforbrug, bliver det dermed svært at nå regeringens i forvejen ambitiøse målsætning om 100 procent vedvarende energi i el og varme i 2035.

Læs mere her

 

Annonce 16