Annonce 1

Et politisk bondefangeri med solcelleejere som gidsler

Annonce 15

Fra JP

Politikernes løfte om at belønne de boligejere, der tænkte i vedvarende energi, er brudt.

85.000 boligejere med solceller er blevet bondefanget efter det groveste løftebrud fra et samlet folketing på nær Liberal Alliance. Det sker, efter at Energinet teknisk ikke kan håndtere et løfte om i 20 år at bevare den årsbaserede afregning med elselskaberne for anlæg opstillet inden 19. november 2012.

Årsbaseret afregning betyder kort sagt, at solcelleejere kan opbevare overskudsproduktion hos elselskaberne og hente den igen, når solcellerne ikke producerer nok til at dække forbruget. Og så regnes der af, når året er omme. Nu bliver der i stedet timebaseret afregning, hvilket får voldsomme konsekvenser for værdien af overskudsproduktionen.

Læs resten af artiklen her

Annonce 16