Annonce 1

Penge til elmålere tages fra Vækstpulje til de tidligere Nyfors forbrugere

Annonce 15

Fra Energi Supply

SE’s ledelse bøjer sig for kritik fra elforbrugere i det tidligere Nyfors-område – men det har en pris.

Et oprør blandt store elforbrugere i det tidligere Nyfors-område får nu ledelsen i energiselskabet SE til at annullere en midlertidig forhøjelse af nettariffen.

Forhøjelsen skulle have finansieret udrulning af nye fjernaflæste elmålere, men den medførte en ekstraregning på op til flere hundredtusinde kroner for store elforbrugere, og derfor gjorde virksomheder og landmænd åbent oprør mod den.

Fredag meddelte SE’s bestyrelse så, at den har besluttet at annullere tarif-forhøjelsen.

– Det står klart, at den valgte opkrævningsmodel rammer en række nordjyske forbrugere med en uheldig effekt, lyder begrundelsen fra SE’s bestyrelsesformand Jens Erik Platz.

– Vi har lyttet til vores bagland og handlet, og jeg er tilfreds med, at vi er nået frem til en fornuftig løsning, tilføjer han.

I stedet vil SE’s bestyrelse tage pengene til elmålerne fra den såkaldte SE Vækstpulje Nyfors, der blev skabt ved fusionen mellem Nyfors og SE sidste år. Formålet med puljen var ellers at støtte lokale, almene projekter i Nyfors-området.

På SE’s repræsentantskabs næste møde i foråret 2018 vil bestyrelsen fremsætte forslag om, at puljen reduceres fra årligt 15 mio. kr. til årligt 10 mio. kr. over de kommende ni år.

Læs mere her

Annonce 16