Annonce 1

Viasol tager sagen i egen hånd: Solcelleanlæg får ny kontant tilskudspulje

Annonce 15

Presse meddelelse fra Viasol A/S:

Solcelleanlæg får ny kontant tilskudspulje

“Den sidste tilskudspulje til solceller udløb for 1 år siden, og markedet er gået i stå!

Vi kan ikke vente længere på, at der findes politisk opbakning til solceller i Danmark”

Den kontante udmelding kommer fra Rasmus Christiansen, Adm. Direktør i Viasol A/S. Derfor tager Viasol nu sagen i egen hånd og indfører privat tilskudsmodel kendt fra Sverige. Tilskudsmodellen er baseret på etableringstilskud til investeringer i solcelleanlæg med batterilager.

Fremsynet tilskud tilpasset produktudviklingen

Denne type tilskud giver mening, idet teknologien har udviklet sig. Solceller kombineres nu med solcellebatterier, der sikrer lagring af solcellestrøm. Herved bringes egetforbruget af den producerede solcellestrøm op på et højt niveau, og forbrugerne bliver stort set uafhængige af elselskaberne.

Det giver således ikke længere mening, at give tilskud til overskudsproduktion der sendes på elnettet, idet denne kun udgør en mindre del.

Derfor yder Viasol tilskud til anskaffelsen af selve solcelleanlægget inkl. solcellebatteri. Tilskuddet udbetales med det samme til kunderne i modsætning til tidligere tilskudsordninger, hvor udbetaling er sket over en periode på 20 år. Den nye tilskudsmodel fra Viasol er således ikke mindst tidsvarende, den sikrer samtidig også, at kunderne med det samme får det tilskud, de har krav på.

Politisk træghed

Baggrunden for den nye tilskudspulje er, at udbygningen af solcelleanlæg i Danmark er gået i stå pga. manglende politisk initiativ og fremsynethed. Politikerne vil gerne bryste sig af, at Danmark er foregangsland indenfor grøn energi og bæredygtig omstilling. Faktum er dog, at vi på solcelleområdet blot må se til, imens landene omkring os helt har overtaget. Danmark er helt nede på en 14. plads i den seneste opgørelse over EU medlemslandenes evne til at efterleve klimaaftalen fra Paris 2015. I samme opgørelse kommer vores naboer fra Sverige ind på en flot 1. plads.

Tilskudspuljen løber i en begrænset periode på 2 måneder gældende fra 1/9 – 31/10.

Man kan dog allerede nu på Viasols hjemmeside anmode om at modtage tilskuddet, når puljen åbnes.

Om Viasol A/S:

Viasol A/S er førende leverandør af solcelleløsninger i Danmark. Viasol A/S leverer solcelleløsninger til Den Danske Stat, regioner, kommuner, større virksomheder og privatmarkedet.

Viasol arbejder i øjeblikket på at afslutte byggeriet af solcelleparken, der skal forsyne det nye supersygehus ved Herning med grøn strøm.

Læs mere på http://www.viasol.dk/

Annonce 16