Annonce 1

Elnettet i Danmarks er mest følsomme over for hackermål

Annonce 15

Fra Energi  supply

Det har store konsekvenser for danskerne, hvis el-sektoren rammes.

Mens ransomware-angrebet Bad Rabbit i disse dage skaber bekymringsrynker hos sikkerhedseksperter, har revisions- og konsulentvirksomheden PWC udgivet rapporten Strengthening digital society against cyber shocks.

I rapporten fra 18. oktober beskrives elnettet som første led i en kaskadevirkning, der kan nå at sprede sig som ringe i vandet og ramme andre systemer, før skader på elnettet er udbedret.

– Casestudier fra andre typer katastrofer har vist, at der sker en kaskadevirkning, der ofte starter med tab af strøm – og at mange systemer bliver påvirket øjeblikkeligt eller inden for en dag. Det betyder, at der kun er kort tid til at nå at løse det indledende problem, før det ramme andre systemer også, skriver PwC i rapporten.

Læs mere her

Bekendtgørelse om it-beredskab for el- og naturgassektorerne

Annonce 16