Annonce 1

Tilskud til sol og vind i USA betaler sig: Færre dødsfald og lavere sundhedsudgifter

Annonce 15

Fra Ingeniøren:

Ny analyse viser, at amerikanernes tilskud til energiproduktion med sol og vind er en rigtig god forretning, hvis der ses på sundhed og miljø. Men det kunne være endnu bedre, hvis tilskuddet blev tilpasset de enkelte stater.

Tilskud til sol- og vindkraft er ifølge et nyt studie fra Lawrence Berkeley Lab, en rigtig god forretning til at reducere de skadelige virkninger fra traditionel energiproduktion som kul og gas.

Studiet, der er offentliggjort i Nature Energy, har undersøgt, hvor meget sol- og vindkraft har reduceret emissionen af SO2, NOx, partikler (PM 2.5) og CO2 i årene mellem 2007 og 2015. Der er også set på, hvordan emissionerne har ændret sig i USA rent geografisk.

Sådan har mængden af ny sol- og vindkraft udviklet sig i perioden 2007 til 2015 i USA.
Foto: Nature Energy
Foto: Lawrence Berkeley Lab

Læs også: Analyse: Regeringens energimål svigter elektrificeringen

Resultatet viser, at reduktionen af SO2, NOx og partikler har betydet 7.000 færre dødsfald og sammen med andre sundhedsudgifter, der kan knyttes til emissionerne, har det betydet en samlet besparelse på 56 mia. dollars, eller cirka 375 mia. kroner.

Læs resten af artiklen her

Annonce 16

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.