Annonce 1

Minister lover flere besparelser, men afviser forskernes anbefalinger

Annonce 15

Fra Ingeniøren:

Energieffektivisering vil ifølge klima- og energiministeren være en væsentlig del af udspil til ny energiaftale.

Klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) ser umiddelbart ikke noget problem i, at energiforbruget i danske boliger og kontorer har ligget jævnt og ikke er faldet i 25 år.

For vi har i samme periode fået langt flere kvadratmeter til rådighed:

»Samlet set er energiforbruget til opvarmning af boliger reduceret med ca. 45 procent sammenlignet med 1975. Der er jo ingen, der forestiller sig et Danmark, hvor vi ikke har haft vækst siden 1975, heller ikke i boligarealet. Set i det lys synes jeg, at energiforbruget pr. kvadratmeter er en reel måde at opgøre tallet på, og jeg synes sagtens, at vi kan være stolte af det fald, der er sket her,« skriver ministeren i en e-mail til Ingeniøren.

Lars Chr. Lilleholt mener, at Danmark har haft »stor fokus« på at sænke bygningernes energiforbrug, og at vi skal blive ved med det:

»Regeringen kommer senere på året med et nyt udspil til energi­aftale, som der lige nu bliver arbejdet hårdt på. Det er stadig for tidligt til, at jeg kan løfte sløret for de enkelte initiativer, men jeg kan sige så meget, at energieffektivisering udgør en væsentlig del af pakken.«

Læs resten af artiklen her

 

Annonce 16