Annonce 1

Ny vagthund skal beskytte forbrugerne mod energiselskaberne

Annonce 15

Et nyt tilsyn skal overvåge energiselskaberne og beskytte forbrugerne mod »uhensigtsmæssige varmeprisstigninger«. Det er et folketingsflertal netop blevet enige om.

Danske energiselskaber har brændt milliarder af kroner af på fejlslagne investeringer og udskriver renteregninger på milliarder af kroner til forbrugerne. Et nyt tilsyn får nu til opgave at overvåge energiselskaberne.

Energitilsynet skifter nu navn til Forsyningstilsynet og får ved samme lejlighed udvidet beføjelserne til at beskytte forbrugerne mod energiselskaberne.

Det er resultatet af en politisk aftale, som netop er indgået mellem regeringen, Det Radikale Venstre, Socialdemokraterne og SF.

 

Ifølge energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) skal Forsyningstilsynet i langt højere grad end det tidligere Energitilsynet være forbrugernes vagthund på energi- og forsyningsområdet.

Forsyningstilsynet udstyres med en uafhængig direktør, som skal arbejde for »en smidig sagsbehandling og sikre, at reglerne inden for fjernvarme, el og gas er tidsvarende og til gavn for forbrugerne.«

Lars Chr. Lilleholt lægger ikke skjul på, at det nye tilsyn blandt andet etableres som en reaktion på sager, Finans har afdækket. Herunder den stibe af fejlslagne investeringer, som elselskaberne har foretaget, samt den renteregning i milliardklassen, som fjernvarmekunderne planlægger at udskrive til varmekunderne.

Læs resten af artiklen her

Annonce 16

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.