Annonce 1

Den amerikanske energi vagthund (FERC) har afsagt en enstemmig dom om ikke , at subsidiere kul og nukleare anlæg

Annonce 15

Fra ENERGY Daily

Den amerikanske energi vagthund Federal Energy Regulatory Commission (FERC) afviste mandag d. 8. januar 2018 et centralt forslag fra præsident Donald Trump administration til at subsidiere kul og nukleare anlæg. De finder det hverken berettiget eller rimelig.

Den beslutning, som FERC. er afsagt, som en enstemmig dom af deres fem medlemmer, hvoraf et flertal tilhører præsidentens republikanske parti.

Energiminister Rick Perry havde i september foreslået at yde føderal støtte til nukleare og kulfyrede kraftværker med mindst 90 dage til en værdi af produktionskapacitet. Argumenterne for denne ændring var nødvendigt var, at gøre det nationale net mere modstandsdygtige i tilfælde af en ekstreme begivenheder.

Begge sektorer har oplevet, at deres andel af energimarkedet er faldet i de seneste år og har tabt markedsandele over for olie, naturgas og vedvarende elektricitet, hvilket alle er imod Perrys plan.

Der er i øjeblikket kun to atomreaktorer under opførelse i USA, ud over de 99 som er i drift. Kul står også over for en krise, og Trump havde under sin valgkampkampagn givet disse to sektorer mange valg løfter.

I meddelelsen om sin beslutning, har FERC citeret fra eksisterende undersøgelsens resultater hvor i, at “ændringer i generation mix, herunder pensionering af kul og nukleare generatorer, har ikke mindsket nettets pålidelighed eller på anden måde udgør en betydelig og umiddelbar trussel mod elnettets modstandsdygtighed. ”

Men det søgte leverandører at give inden for 60 dage rapporter om modstandsdygtighed bekymringer og spørgsmål, som Kommissionen havde identificeret.

Kilde

Annonce 16