Annonce 1

Statistik for de første timer med solcelleansøgninger

Annonce 15

Energinet.dk modtog på den første otte timer cirka 2700 ansøgninger om forhøjet pristillæg for solceller og 1700 telefonopkald.

1925 online-ansøgninger, ca. 800 ansøgninger afleveret på papir i Energinet.dk’s reception, ca. 550 emails og 1700 telefonopkald.
Det viser statistikken for de første otte timer, efter at Energinet.dk tirsdag 16. marts klokken 10.00 åbnede for ansøgninger til fire nye solcellepuljer.
– Der har været en meget, meget travl dag. Vi har forsøgt at hjælpe så mange så muligt, så hurtigt som muligt, men vi har desværre ikke kunne undgå lang kø og ventetid i telefonen. Det beklager vi, men vi håber også på forståelse. Den første time fik vi f. eks. 568 telefonopkald, så selv om vi har sat ekstra meget mandskab på, og de har svaret på spørgsmål og guidet ansøgerne non stop, så har der været ekstra meget pres på, siger Louise Rønne Christensen, afdelingsleder i Energinet.dk’s solcelleadministration.
Fire underpuljer
Det har siden klokken 10.00 været muligt at søge om forhøjet pristillæg i på solcelleanlæg der til sammen løber op i 60 megawatt (MW).
De 60 MW er fordelt på fire underpuljer:
18 MW lejeboliger kan søge
12 MW private husstande kan søge
15 MW solcellelav kan søge
15 MW boligforeninger kan søge
(Se mere om de enkelte puljer her)
Får jeg del i puljen?
Alle ansøgere er naturligvis interesseret i at høre, om de får del i det forhøjede pristillæg eller ej. Men det er endnu ikke muligt at sige.
For det første skal alle ansøgninger gennemgås enkeltvis for at se, om de opfylder kriterierne. Det arbejdet gik i gang, så snart de første ansøgninger begyndte at komme ind, men der kan godt gå et par uger, inden alle ansøgninger er sagsbehandlet, og ansøgerne har fået svar.

Læs artiklen her

Annonce 16