Annonce 1

Gode takter i EU-energipakke

Annonce 15

EU-Kommissionens energipakke bryder vægge ned på energimarkedet, den vil sikre investeringer i vedvarende energi og bane vejen mod EU’s mål om at skære CO2 med 40 procent i 2030. Pakken, der er præsenteret i dag, kan på sigt gavne værdien af vedvarende energi og danske løsninger, mener Dansk Energi.

Med fem forskellige initiativer vil EU-Kommissionen styrke energimarkederne, sætte kunderne i fokus og sikre investeringer i vedvarende energi. Det er essensen i den store energipakke, Kommissionen har fremlagt i dag.

– Et nyt elmarkedsdesign for forbrugerne vil føre til flere former for energiproduktion og forbrug, sagde Maros Sefcovic, vicepræsident for Energiunionen i præsentationen af pakken.

Pakken indeholder fokus på både et stærkere energimarked med styrkelse af infrastruktur og bedre handelsmuligheder og fokus på fleksibilitet for forbrugerne.

Pakken indeholder også en stramning af CO2-kvotesystemet, der betyder, at loftet over CO2-udledning vil sænkes med 2,2 procent årligt imod den nuværende årlige sænkning på 1,74 procent. Det skønnes at fjerne i størrelsesordenen 500 millioner  kvoter i perioden 2021-2030 ud over de 900 millioner kvoter, som  vil blive taget ud af markedet fra 2019 med den såkaldte markedsreserve, som EU-Parlamentet vedtog for nylig.

Læs artikel her

Annonce 16