Annonce 1

Investorer sværmer om vedvarende energi

Annonce 15

2014-tal bekræfter en ny trend, som lover godt for klimaet: Investorerne er ved at få smag for de ved­varende energi-teknologier.

Klimaet ser ud til at have fået en ny forbundsfælle, når det gælder kampen mod global opvarmning, nemlig investorerne. De er i stigende grad begyndt at sætte penge i vedvarende energiteknologier i stedet for i de fossile, og hos iagttagere som Dansk Industri, Det Internationale Energiagentur og interesseorgansaitionen Det Økologiske Råd taler man ligefrem om en trend:

»Det er en klar trend, at interessen for investeringer i bæredygtige energiteknologier er tiltagende,« siger branchedirektør i DI Energi Troels Ranis.

Trenden understøttes for eksempel af 2014-tal (offentliggjort i juni), som viser, at de globale investeringer i vedvarende energi for første gang i tre år er steget og med ikke mindre end 17 pct. til 270 mia. dollar. Og da teknologierne – især solceller – er blevet meget billigere, svarer det til en tilgang af grøn el­kapacitet på 103 GW.

Læs artikel her

Annonce 16