Annonce 1

Nyt udbud skal bane vej for kommerciel solstrøm-produktion

Annonce 15

Lovforslag skal bane vej for det første ’rigtige’ udbud af store solcelleanlæg. Heraf skal en brøkdel bygges i udlandet, men betales af danske elkunder for at stille EU-Kommissionen tilfreds.

Nu får danske og udenlandske solcellefirmaer mulighed for at vise, hvad store, kommercielle solcelleanlæg egentlig koster, og til hvilken pris de kan producere 1 kWh solstrøm.

Muligheden opstår i den første rigtige budrunde for solcelle-el , som energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) tirsdag banede vej for via et lovforslag, der nu sendes i høring.

Ifølge lovforslaget skal der udbydes 20 MW solcellekapacitet – heraf 2,4 MW til tyske bydere – og der skal være tale om MW-store anlæg, forklarer kontorchef Jane Glindvad Kristensen fra Energistyrelsen og understreger, at der er tale om et pilotudbud:

»Vi vil nok fastsætte en maks.-grænse på for eksempel 2,4 MW, men ideen er, at det skal være store, kommercielle anlæg, der dyster på prisen om retten til at bygge. Så kan vi få at se se, hvad solcelle-el kan produceres til på kommerciel basis,« siger hun og tilføjer, at de nærmere udbudsbetingelser først lægges fast senere.

Læs artikel her

Annonce 16