Annonce 1

Nyt testbatteri skal udglatte spidser i det danske elnet

Annonce 15

Teknologisk Institut vil bruge et superfleksibelt batterianlæg til at teste, hvordan fluktuerende el i nettet bedst kan udnyttes – både når det gælder økonomi og teknologi.

Ikke to elnet i verden er ens. Nogle kører næsten 100 procent med kraftværker, der let kan regulere op og ned alt efter behov. Andre har en høj andel af vedvarende energi, hvor elproduktionen varierer kraftigt, alt efter om vinden blæser, eller om solen skinner.

Ingen kommer dog i nærheden af andelen af fluktuerende VE i Danmark. Derfor kan erfaringer fra batteriprojekter til udglatning af produktionspidser rundt om i verden ikke bare overføres til det danske elnet. Ligeledes er afgifter og priser også forskellige.

Men nu vil TI opbygge og lave forsøg med et 65 kW/61 kWh batterianlæg for at få egne erfaringer.

Læs artikel her

Annonce 16