Annonce 1

Harvard forskere demonstrer billige batteri for vedvarende energi

Annonce 15

Et team af Harvard forskere og ingeniører har vist et genopladeligt batteri, der kunne gøre energilagring fra intermitterende el kilder som sol og vind sikker og omkostningseffektiv til både privat og erhvervsmæssig brug.  Den nye forskning bygger på tidligere arbejde af medlemmer af det samme hold, som kunne muliggøre billigere og mere pålidelig elektricitet opbevaring ved nettet niveau.

Misforholdet mellem tilgængeligheden af ​​intermitterende vind eller sol og variabiliteten af ​​efterspørgslen er en stor hindring for at få en stor del af vores elektricitet fra vedvarende energikilder. Dette problem kunne løses ved en omkostningseffektiv middel til lagring af store mængder elektrisk energi til levering i løbet af de lange perioder, hvor vinden ikke blæser og solen ikke skinner.

Ved driften af ​​batteriet, er elektroner plukket og udgivet af forbindelser bestående af billige, jord-rigelige elementer (carbon, oxygen, nitrogen, hydrogen, jern og kalium) opløst i vand. Forbindelserne er ikke-toksiske, ikke-brændbar og bredt tilgængelige, hvilket gør dem sikrere og billigere end andre batterisystemer.

Kilde: Solarthermalmagazine.com
Læs artikel her

Kilde: Videnskab.dk
Læs artikel her

Annonce 16