Annonce 1

Energilagring er vigtigt, men det skal være rentabelt

Annonce 15

Dansk forsknings og dansk erhvervslivs helt store aktører indenfor energi og energiforskning deltog, da DTU mandag den 28. september 2015 var vært for Akademiet for de Tekniske Videnskaber’s (ATV) temamøde om energilagring. Institutdirektør Søren Linderoth fra DTU Energi var moderator, mens tre forskere fra DTU Energi var blandt oplægsholderne.

 

Akademiet for de Tekniske Videnskaber holdt temamøde om effektiv energilagrings enorme betydning, hvis Danmarks målsætning om at dansk energiforsyning skal være omstillet til vedvarende energi i 2050 skal nås. Der var bred enighed hos både start-up’s i energibranchen og fra erfarne aktører som DONG Energy, Energinet.dk, Maersk Drilling, Innovationsfonden, Energistyrelsen og DTU Energi om, at teknologiudviklingen er nået meget langt, og at Danmark på mange områder er international showcase indenfor teknologier til energilagring.

Udfordringen er, at de høje omkostninger bag teknologierne samt manglede politisk støtte i form af grønne afgifter eller lignende gør det svært og indimellem umuligt at få afprøvet mange af de lovende teknologier på markedet. Især manglende praktiske erfaringer holder mange fra at investere i teknologierne.

Kilde: DTU
Læs artiklen her

Annonce 16