Annonce 1

Ny grøn strøm og varme kræver nye politiske svar

Annonce 15

Fra FT

Vores strøm og fjernvarme vil i 2020 være 84 procent grøn. Det markante skift, kræver en ny måde at tænke energibesparelser, afgifter og hvor hurtigt vi skal bygge ny vedvarende energi. Sådan lyder tre af de seks udfordringer, som Dansk Energi efterlyser politiske svar på i et nyt udspil.

Vindmøller, biomasse og solceller vil dække 84 procent af danskernes forbrug af el- og fjernvarme i 2020. Det viser en fremskrivning, der er en del af Dansk Energis udspil til energipolitikken for tiden efter 2020. Udspillet bliver præsenteret i dag under overskriften “Giv Energien Videre”.

De store mængder vedvarende energi i vores el og fjernvarme i 2020 er et helt nyt afsæt for forhandlingerne om den næste energipolitiske aftale, der skal lægge sporene mod det politisk brede ønske om et Danmark uafhængigt af fossile brændsler i 2050. I takt med at vi har gjort energiproduktionen – el og fjernvarme – grøn, trænger nye udfordringer sig på. Udfordringer, vi ikke kun kan løse ved at fokusere på at bygge vindmøller, solceller og hælde mere biomasse ind i kraftværkerne, siger adm. direktør Lars Aagaard og fortsætter.

Følgebrev
Pressemeddelelse Giv Energien Videre 1 0

Rapport

 

 

 

Annonce 16