Annonce 1

Banker investerer mere i fossile brændstoffer end i grøn energi

Annonce 15

Fra Finans

Banker verden over sætter gennemsnitligt ni gange så mange penge i fossile brændstoffer som i vedvarende energi.

Det viser en ny rapport fra et hollandsk analyseinstitut, der har undersøgt verdens 75 største banker, og deres investeringer i kul, olie og gas overfor investeringer i sol, vind og geotermiske projekter.

Det vækker bekymring hos Lars Koch, politik- og kampagnechef i udviklingsorganisationen Ibis. Han mener, at bankerne løber fra deres samfundsansvar.

– Danske banker tager ikke ansvar for klimaet. Det er hyklerisk, når de skifter til spare pærer i bankerne som en del af deres klimaansvar, men samtidig investerer i kul og olie. Det hænger ikke sammen, siger Lars Koch til Ritzau.

Læs artiklen her

 

Annonce 16