Annonce 1

Kronik: Renovering skal skære 40 pct. af energiforbrug i boliger

Annonce 15

Fra Ingeniøren

Ingeniørforeningens netop lancerede EnergiVision2050 er et kvalificeret bud på, hvordan Danmark kan blive fri for fossile brændsler i 2050, og den behandler det samlede energisystem inklusive energiforbrug i bygninger. Et af de væsentligste budskaber er, at vi bør fastlægge energieffektivisering i bygningsmassen ud fra marginalomkostningen ved energibesparelse og marginalomkostningen ved energiproduktion. Dette støttede Peter Birch Sørensen, professor og formand for klimarådet, op om i sin kommentar til visionen.

Umiddelbart vil man forvente, at det betyder, at vi skal bruge flere ressourcer på energiproduktion og færre på energibesparelser, men det er faktisk ikke konklusionen. Vi skal derimod bruge flere ressourcer på renovering, end den tidligere regering foreslog i sin Renoveringsstrategi.

Læs artiklen her

Annonce 16