Annonce 1

Skatteregning på 25 milliarder kroner kræver sikkerhed

Annonce 15

Fra Dansk Energi:

Skatter og afgifter for 25 mia. kroner og nettariffer for 6,5 mia. kroner årligt lægger en betydelig risiko på elnetselskaberne, som efter nye regler den 1. april skal kræve de penge op hos elhandlerne. For at kunderne ikke skal hænge på regningen ved en mulig konkurs, vil en række elhandlere opleve krav om sikkerhedsstillelse fra elnetselskaber.

31,5 milliarder kroner. Det er de afgifter, som hvert år skal flyde fra elhandelsselskaber til elnetselskaber ifølge det regelsæt, der er lavet for engrosmodellen, som træder i kraft den 1. april. Den risiko betyder, at en række af elnetselskaberne i den kommende tid begynder at stille krav om sikkerhed til elhandlere, der kan udgøre en risiko.

– Den model, man politisk har valgt at lave for engrosmodellen, betyder, at man lægger en stor risiko på elnetselskaberne. Samlet set vil elnetselskaberne årligt skulle opkræve 25 mia. kroner i afgifter inden godtgørelse, hertil kommer omtrent 6,5 mia. kroner i nettariffer. Går en elhandler konkurs, går det ud over elkunderne, siger Filip Marott Sundram, afdelingschef i Dansk Energi med ansvar for netregulering.
Hos det mindre elselskab Vindstød, der sælger strøm fra 2500 vindmøller, ser man positivt på sikkerhedsstillelsen:

Læs artiklen her

Annonce 16