Annonce 1

Én samlet elregning gør det nemmere at være elforbruger

Annonce 15

Fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Nye regler på elmarkedet betyder, at forbrugerne fremover får lettere ved at overskue deres elregning.

Når du fremover kigger i din postkasse, vil du kun finde én elregning.

Det har tidligere været sådan, at man som forbruger har fået to regninger, når man har benyttet sig af muligheden for at skifte elleverandør. Det er ca. 20 procent af elforbrugerne, der i dag oplever at få mere end én regning. Én fra deres elselskab og én fra det netselskab, der står for at transportere strømmen. Det har skabt en del forvirring hos forbrugerne.

Men nye regler på elmarkedet betyder, at forbrugerne fra den 1. april kun får én samlet regning fra elselskabet, der dækker både forbrug og transport af el.

Med de nye regler bliver det nemmere at være elkunde og overskue, hvad man betaler for sin elektricitet samlet set. De nye regler giver sammen med en ny hjemmeside bedre muligheder for at sammenligne med andre tilbud på markedet, skifte elselskab og få en lavere elregning,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

En almindelig husholdningsforbruger vil typisk kunne spare omkring 400 kr. årligt ved at skifte elleverandør afhængig af elforbrugets størrelse. Sidste år var det kun 7,2 procent af alle danske elkunder, der skiftede elselskab.

Der er altså er stort potentiale for forbrugerne til at undersøge markedet og potentielt spare penge, og dette skal de nye regler og hjemmesiden gøre lettere. De nye regler vil derfor alt andet lige fremme konkurrencen på elmarkedet.

”Danskerne er generelt gode til at gå på tilbudsjagt, når det gælder almindelige forbrugsvarer. Men når det kommer til elselskab, er mange tilbageholdne. Og det er synd, for der er en del penge at spare for mange forbrugere”, siger Lars Chr. Lilleholt.

I Danmark har forbrugerne siden 2003 frit og gratis kunnet vælge elselskab.

I dag, den 1. april 2016, åbner Energitilsynet en ny hjemmeside,www.elpris.dk, hvor forbrugerne kan finde frem til samtlige elleverandører, elprodukter og elpriser i Danmark.

Der er i ca. 50 elleverandører i Danmark, og mange leverandører har flere elprodukter til forskellige priser på hylderne. Med den nye guide, elpris.dk, får forbrugerne et overblik over udbuddet, men også en mulighed for at sammenligne produkter og priser så forbrugeren kan vælge det produkt, der passer bedst til behovet.

Hjemmesiden indeholder også priser på produkter, som er gunstige for klimaet.

Kilde

Annonce 16