Annonce 1

Nedsat elafgift skal åbne for flere varmepumper

Annonce 15

Fra Installatør:

En række miljø- og brancheorganisationer lægger i fælleskab pres på politikerne for at få sænket elafgiften på el til varmepumper. Varmepumper er nemlig et effektivt virkemiddel i den grønne omstilling.

Varmepumper bruger el, men i forhold til en elradiator eller varmeelement i en vandtank kan en varmepumpe skabe tre til fire gange så meget varme af den samme mængde elektricitet. Det sker i en proces, hvor den eksisterende varme i luften, i jorden eller i en sø udnyttes.

Varmepumpernes potentiale er så stort både økonomisk og miljømæssigt, at en række miljøorganisationer med Det Økologiske Råd i spidsen i samarbejde med brancheorganisationen Varmepumpe-fabrikantforeningen nu forsøger at få ændret på elafgifterne for at få det fulde udbytte på samfundsniveau af den nye teknologi.

Læs artiklen her

Annonce 16