Annonce 1

Vandkølede batterier sikrer lynladning af elfærger på Øresund

Annonce 15

Fra Installatøren:

Der skal 1.200 kWh el om bord på få minutter, når to af HH Ferries’ færger på ruten Helsingør-Helsingborg næste år går over til batteridrift. Det kræver automatiseret ladning og et unikt kølesystem til lithium-batterierne.

Skorstensrøgen og maskinens buldren bliver snart en gammel skipperskrøne på HH Ferries’ to største færger på ruten Helsingør-Helsingborg, der næste år ombygges til batteridrift.

Færgerne ‘Tycho Brahe’ og ‘Aurora’ er i dag dieselelektriske, og dieselmotorerne fra Wärtsilä bliver siddende som backup – men efter ombygningen skal elmotoren, der driver skruen, normalt forsynes af 640 lithium-batterier placeret i fire 32-fods-containere på toppen af skibet mellem de to skorstene.

Læs artiklen her

Annonce 16