Annonce 1

Nyt fængsel skal drives af solceller

Annonce 15

Pressemeddelelse fra Viasol.dkVIASOL LOGO MG POS

Viasol A/S har påbegyndt en solcellepark til Storstrøm Fængsel.
Anlægget skal årligt levere 347.000 kWh og bliver det største anlæg hos Kriminalforsorgen

20131126_ Solcelleanlæg HWKAR_13 1 web

Solcelleparken til Storstrøm Fængsel påbegyndes medio september. Anlægget er på 350 kWp, består af 1.320 solcellemoduler og fylder et areal på godt 3.750 m2. Anlægget vil opnå en høj produktion i forhold til den installerede kapacitet, da solindstrålingen for Falster ligger højt sammenlignet med landsgennemsnittet. Anlæggets årlige produktion vil svare til 70 parcelhuses årlige forbrug.

Med solcelleparken kan hovedentreprenøren Viasol A/S være medvirkende til at styrke Kriminalforsorgens CSR profil indenfor miljøområdet. Ud over det grønne aspekt bidrager parken også med betydelige langsigtede besparelser på energibudgettet.

Viasol jordbaseret poly web

Stort potentiale – men manglende politisk opbakning

Decentral produktion med solcelleanlæg af denne størrelse, hvor der produceres og forbruges på installationsstedet, har stort potentiale i Danmark og Viasol ville gerne satse mere på dette segment, men desværre mangler den politiske opbakning. ”Politisk mangler der i høj grad en strategi for udbyggelsen af solcelleanlæg i Danmark. Ud over mindre puljer til privatanlæg er den nuværende lovgivning fuldstændig uden visioner” udtaler Direktør Rasmus Christiansen fra Viasol og forsætter ”I udlandet har de fleste fået øjnene op for at solenergi fremadrettet bliver den primære energikilde og allerede sidste år overhalede installation af solenergi da også vindenergi på verdensplan. I Danmark håber vi i den grad på at Christiansborg snart vågner og får skabt en visionær og ikke mindst langsigtet køreplan for solceller”

Viasol mener at solenergi, selv på Danmarks breddegrader, vil få en afgørende rolle i den fremtidige energiforsyning, politisk opbakning eller ej. De mindre såkaldte hybridanlæg med batteri backup er et tydeligt eksempel på, at udviklingen ikke kan holdes tilbage.

Privatanlæg med batterilager boomer

I øjeblikket oplever Viasol enorm interesse for netop privatanlæg med batterilager. Med et batterilager kan egetforbrug øges betydeligt og dermed højnes værdien af den producerede elektricitet. ”ca. 80% af alle anlæg vi sælger til private i dag er forberedt til at kunne køre med batteri. Vi anbefaler generelt, at kunderne investerer i et anlæg der er forberedt til batterilager, men venter med at købe selve batteriet, da vi forventer betydelige prisfald på batterierne inden for relativ kort tid” afslutter Direktør Rasmus Christiansen hos Viasol.

Om Viasol A/S:

Viasol A/S er førende leverandør af solcelleløsninger i Danmark. Viasol A/S leverer solcelleløsninger til Den Danske Stat, regioner, kommuner og større virksomheder som bl.a. Forsvaret, HOFOR og NCC.

Læs mere på www.viasol.dk

Annonce 16