Annonce 1

Den 9. september 2016 var Danske Solcelleejere til Seminar på Christiansborg

Annonce 15

Danske Solcelleejere var repræsenteret af Formand Michael Hvitfeldt og medlem Torsten Skjold Jensen til seminaret på Christiansborg  i København d. 9. september 2016.

Temaet på seminaret var “hvordan  fremmer vi omstillingen til vedvarende energi med øget folkelig deltages, indenfor rammerne af EU’s konkurrenceregler set i relation til økonomi og tilskudsordninger”.

Vi fik mange nyttige informationer med hjem omkring vedvarende Energi omlægningen og de fordele dette giver i samfundet.

Programmet var følgende:

 • 10:00   Velkomst
 • 10:05   Behov og muligheder for en lokalt drevet omstilling til vedvarende energi, afgifter og tilskud til at muliggøre omstillingen – Gunnar Boye Olesen, VedvarendeEnergi og International Network for Sustainable Energy 
 • 10.25   New EU-renewable energy directive: Consequences of various types of ownership. Its room for democratic and bottom-up initiatives, community benefits, local income generation and the necessary local acceptance. – Leire Gorroño, social scientist, Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi
 • 10.45   Regeringens forslag og ideer om udvikling af energiafgifter og tilskud i lyset af EU’s konkurrenceregler. –Thomas Danielsen (V), Energiordfører
 • 11:00   Hvordan kan EU’s konkurrenceregler fremme omstillingen til vedvarende energi med lokal deltagelse? – Margrethe Vestager, Europakommissionens kommissær for konkurrence. Efter oplægget er der spørgsmål og kommentarer fra Jens Joel (S), energiordfører og andre.
 • 11.30    Kaffe pause.
 • 12.00   Concerns of EU regulation for the energy transition. – Dirk Hendricks, European Renewable Energy Federation
 • 12.20   Framework for 100% Community Power. – José Etcheverry, professor, York University, Toronto, Canada
 • 12.40   FROKOST
 • 13.20   Scottish transition to renewable energy with local projects – James Buchan Development Officer, Local Energy Scotland
 • 13.40   Rapport fra to lokale energiprojekter i Sdr. Vium og Bjergby-Mygdal. – Morten V Petersen
 • 13:50   Hvilke samfundsøkonomiske fordele giver folkelige deltagelse I energiomstillingen og hvordan fremmer vi den politisk. Karl Sperling, lektor, Aalborg Universitet
 • 14.10   Visioner og forslag fra Alliancen for Community Power – Henning Bo Madsen, NOAH
 • 14:30   Paneldiskussion: Hvordan fremmer dansk politik den folkelige deltagelse i energiomstillingen. Deltagere: Jens Joel, energiordfører, (S); Christian Poll, energiordfører(Alt); Søren Egge Rasmussen, energiordfører (Enh.); Gunnar Boye Olesen, INFORSE; Preben Maegaard, Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi. Incl spørgsmål og kommentarer fra salen.
 • 15.30   –netværke
 • 16.30   Afslutning.Organisatorer: International Network for Sustainable Energy (INFORSE-Europe), Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi, Miljøorganisationerne VedvarendeEnergi og NOAH, Alliancen for Community Power, EUROSOLAR Danmark.

Præsentationerne fra seminaret kan finds her:

Annonce 16