Annonce 1

Svenskere vil belønne private solcellebatterier

Annonce 15

Fra Ingeniøren

Den svenske regering vil give private op til 39.000 kroner i tilskud, hvis de investerer i et elenergilager. I Danmark har Teknologisk Institut vurderet, at den type hjemmebatterier stadig er for dyre.

Selvom Sverige ligger langt mod nord, er der masser af mulighed for solceller. Så meget, at den svenske regering nu vil afsætte 175 mio. SEK som tilskud til private energilagre og udvikling af teknologi til sådanne.

»Vi ønske at øge private kunders mulighed for at lagre egenproduceret el, så de dermed kan udnytte deres elproduktionsanlæg bedre,« siger energiminister Ibrahim Baylan i en pressemeddelse. Han understreger, at man fra regeringens side gerne vil bidrage til udviklingen af området, som han mener, bliver vigtigt i fremtidens intelligente og fleksible elnet.

Læs artiklen her

Annonce 16