Annonce 1

EU’s vinterpakke kan true Viking-kablets økonomi

Annonce 15

Fra Ingeniøren

Hvis et forslag fra EU-Kommissionen om nyt elmarkedsdirektiv vedtages, vil det få samfundsøkonomien i Viking-kablet til at vakle. Minister tror ikke på flertal.

EU-Kommissionens forslag til et fælles elmarkedsdesign kan blive en bombe under økonomien i det kommende, omdiskuterede Viking-Link kabel til England.

Ifølge forslaget må transmissionsselskaberne i EU – altså Energinet – ikke mere anvende en del af de såkaldte flaskehalsindtægter fra for eksempel Viking Link til at nedsætte forbrugernes nettarif-betaling med. Flaskehalsindtægterne er opgjort til 8-9 mia. kroner i kablets levetid (samfundsøkonomisk nutidsværdi).

Det vil sige, at etablering af kablet på i alt 11 mia. kroner udelukkende kommer til at give højere elpriser for danske virksomheder og private elforbrugere og ikke noget plaster på såret i form af en modregning via lavere nettariffer.

Læs resten af artiklen her

 

Annonce 16