Annonce 1

Det polske parlament, vil betale for grøn energi

Annonce 15

Det polske parlament har stemt med et snævert flertal for et nyt feedin i grønne Energi. Således er små kompleks anlæg op ti kilowatt særligt foretrukne – således at dette også gælder for små vindmøller.

Dette blev rapporteret af online magasin Polen-heute.de. Den ny ordning skal gøre det billigere at producere grøn strøm, med virkning fra 2016. Kulkraft står i dag for en andel på 90 procent af energiforbruget. Solenergi har en ligegyldigt andel på 0,2 procent.

Målet: Med initiativer vil den grønne andel af elektricitet stige til en forventet produktion på 15,5 procent i 2020.

For at opnå dette, skal især de små anlæg fremmes: Udstyr optil tre kilowatt vil modtage 1.3449 Kr pr. kilowatt-time og 3-10 kW vil modtag mellem 0.7472 Kr. til 1.2702 Kr. Producenter, vil modtage den ny feedin frem til 2035 , skriver online portal. Desuden vil virksomhederne få fordel af at investere i vedvarende produktionskapacitet i 2016.

Et nyt auktionssystem til erstatning for de grønne certifikater. Der har været et systemet med kvoter i Polen siden slutningen af ​​2005. . Men det er stadigvæk ikke afklart, hvordan betingelserne og mængder for den nye proces ser ud. Fordi det nye system stadigvæk blive drøftet i Polen. En første auktion forventes midt-2016. (NHP)

Annonce 16