Annonce 1

Energitilsynet: Netselskaber har investeret nok i elnettet

Annonce 15

Tilsynet finder ingen tegn på underinvesteringer i det danske elnet og punkterer dermed netselskabernes påstand om, at der er en ældrepukkel i elnettet.

Det danske elnet har det godt – rent investeringsmæssigt. Det konkluderer Energitilsynet i en ny analyse.

Ifølge tilsynet – som er sat i verden for at holde øje med økonomien omkring netselskabernes monopol-aktiviteter – lå de gennemsnitlige investeringer pr. netselskab på cirka 3,2 mia. kr. årligt fra 2005 til 2013.

Pengene er i store træk brugt ligeligt på henholdsvis ny-investeringer (kabellægning af luftledninger, nyt udstyr mv.) og på reinvesteringer (investeringer i udskiftning af nedslidt udstyr, kabler, ledninger mv.).

»Når man både tager højde for elnettets levetid på 30 til 40 år og for nettets bogførte værdi på 41,3 mia. kr., så tyder tallene ikke på, at der skulle være underinvesteret i nettet fra 2005 til 2013,« siger Rune Moesgaard, kontorchef i Energitilsynet i en pressemeddelelse.

Læs artiklen her

 

Annonce 16