Annonce 1

Batterilagrene kommer snart – gøgeunge eller gamechanger?

Annonce 15

Markant billiggørelse af lithium-­ion-batterier vil om få år bane vej for små batteri­lagre. Aktører er langtfra enige om, hvad det vil betyde for vores elsystem.

Billige, små batterilagre er på vej ind i elsystemet – måske allerede om tre-fem år. Men er disse lagre en uvelkommen gøgeunge i et effektivt system – eller en gamechanger, som åbner helt nye muligheder for decentral, vedvarende elproduktion?

Det er der langtfra enighed om blandt de aktører, rådgivere og forskere, Ingeniøren har talt med. Til gengæld vurderer de alle, at de seneste års markante fald i prisen på lithium-ion-batteriteknologien vil fortsætte og fostre kommercielt attraktive batteriløsninger inden for ganske få år – en attraktion, der i Danmark dog først og fremmest skyldes, at solcelle-ejere kan bruge en større del af deres produktion selv og dermed slippe for energiafgifter.

Læs artikel her

Annonce 16