Annonce 1

Solcellebatterier savner standarder

Annonce 15

Store lithium-ion-batterier er på vej ud i private husstande, men internationale standardiseringskomiteer er langtfra færdige med at udarbejde standarderne.
Lithium-Ionen-Accumulator
Dybest set er der ikke nogen specifikke regler i øjeblikket«, forklarer Jan Roed, der er chefingeniør i Sikkerhedsstyrelsen, om reglerne – eller mangel på samme – for batterier til private husstande. Det har dog sin naturlige forklaring, for det er ikke muligt at udarbejde en sikkerhedsstandard for et produkt, før det er færdigudviklet – og det er batterier til solceller langtfra:

Det er den internationale organisation IEC’s tekniske komité, TC 21, som har ansvaret for udviklingen af sikkerhedsstandarder for genopladelige batterier, og her har man oprettet flere arbejdsgrupper, hvor den ene er et samarbejde mellem batterikomiteen (TC 21) og solcellekomiteen (TC 82). De skal blandt andet kigge på standarder for spændinger, kapacitet og op- og afladning for solcellebatterier, men har mest fokus på stand-alone-systemer til elforsyningen af tyndt befolkede områder.

Læs artikel her

Annonce 16