Annonce 1

Batteri-trailer på 85 kWh skal forlænge elbilers rækkevidde

Annonce 15

Er du bekymret over, om elbilen når helt hjem, inden batteriet er fladt? Så er løsningen måske det ekstrabatteri til at spænde bag på bilen, som tysk startup er på vej med.

Når fordelene og ulemperne ved elbiler diskuteres, bliver antal kilometer på en opladning som regel omtalt som et af minusserne. Det vil den tyske startup-virksomhed Nomadic Power forsøge at ændre på med den mobile batteripakke, der går under navnet MobileBattery.

Basalt set er der tale om et lithium-ion-batteri monteret på en trailer, der spændes bag på elbilen.

Batteriet kommer med en kapacitet på 85 kWh, men fås også i mindre udgaver på 40 og 60 kWh. MobileBattery skal være kompatibelt med alle elbiler, og den tyske virksomhed har fået 15 millioner kroner fra EU under Horizon 2020 til projektet.

Læs artikel her

 

Annonce 16