Annonce 1

El-sektorens store satsning på it-projekter, DataHub og engros-model

Annonce 15

Energinet.dk er ved at lægge sidste hånd på et af Danmarks største it-projekter, der kombinerer en enorm DataHub og så den forsinkede engros-model, der i sidste ende skal gøre det lettere for forbrugerne at overskue el-markedet.

Forestil dig én elregning, hvor der kun står, hvem du har købt strømmen i stikkontakten af, og ikke to forskellige regninger fra både din el-leverandør og din lokale netvirksomhed. Så har du den grundlæggende tankegang i el-sektorens store 225 millioner kroner dyre it-projekt DataHub og den såkaldte engros-model.

Projektet går kort fortalt ud på at omlægge et eksisterende softwaresystem til opsamling af data om el-forbrug kaldet DataHub, der har været i drift siden 2013, og som allerede i dag indeholder millioner af el-data.

Og hvad er meningen med det så?

Læs artikel her

 

Annonce 16