Annonce 1

Ny bekendtgørelse er trådt i kraft for ansøgning solcelleanlæg

Annonce 15

Hvis du vil sætte et solcelleanlæg op og ønsker at søge støtte til den strøm, dit anlæg vil producere, skal du være opmærksom på, at der er nye regler og krav til ansøgningen. Ny bekendtgørelse er netop i dag, onsdag 23. september, trådt i kraft.

​Hvis du vil sætte et solcelleanlæg op og ønsker at søge støtte til den strøm, dit anlæg vil producere, skal du være opmærksom på, at der er nye regler og krav til ansøgningen.

Det er både vigtigt at være opmærksom, hvis du:
1: Vil søge om at få del i den pulje med særlig støtte – kaldet forhøjet pristillæg – der åbner 1. oktober 2015, kl. 10.00.
2: Vil søge om almindelig støtte – kaldet pristillæg.

Puljen med forhøjet pristillæg Den 1. oktober 2015, kl. 10.00 åbner en pulje med forhøjet pristillæg på 40,99 MW, som fire forskellige kategorier kan søge: private husejere, boligforeninger, lejeboliger og solcellelav.

Du finder vejledning til hvordan du søger her.

I forhold til forårets ansøgningsrunde til forhøjet pristillæg er der nye krav til, hvad din ansøgning skal indeholde. Du skal nu også oplyse anlæggets købspris, installationsomkostninger, om dit hus er opvarmet med elvarme samt bekræfte, at du ikke vil modtage anden støtte til dit solcelleanlæg. De nye oplysninger skal bruges til vurderingen af, om du er berettiget til at modtage støtte til dit solcelleanlæg.
Det er nye krav i en ny bekendtgørelse, som netop i dag, onsdag, er trådt i kraft. Du finder bekendtgørelsen her.

Puljen åbner den 1. oktober 2015, kl 10.00 og lukker den 31. oktober 2015. Ansøgningerne behandles i den rækkefølge de kommer ind.

Almindelig ansøgning om pristillæg
Hvis du ikke er interesseret i at søge puljen, eller ikke falder ind under de fire kategorier herover, men ønsker at få den almindelige støtte – pristillæg – til elproduktionen fra solcelleanlægget, kan du finde vejledningen her.

De nye regler betyder, at du SKAL have et tilsagn om støtte fra Energinet.dk, INDEN du påbegynder dit projekt. Det er nyt i forhold til de regler, der tidligere har været gældende.

Du må ikke samtidig modtage anden støtte
For eksempel kan du ikke både få pristillæg for din solcellestrøm og samtidig få det såkaldte ”håndværkerfradrag” i forbindelse med, at dit anlæg bliver sat op eller monteret. Det er dobbeltstøtte og i strid med reglerne. Du skal altså vælge, hvilken støtte, du mener, er bedst for dig. Du skal derfor i ansøgningen bekræfte, at du ikke får anden støtte til dit solcelleanlæg, hverken til etablering eller drift.

Læs artikel her

Annonce 16