Annonce 1

Gennembrud med jern baseret farvestoffer kan føre til billigere og miljøvenlige solenergi

Annonce 15

Fra lund University

Forskere
ved Lunds Universitet i Sverige har fundet en ny måde at fange energi fra sollyset ved hjælp af molekyler, der indeholder jern. Resultaterne præsenteres i det seneste nummer af natur kemi. Håbet er at udvikle effektive og miljøvenlige solenergi programmer.

Solenergi er en uudtømmelig ressource, som vi i øjeblikket kun udnytte en meget begrænset omfang. Forskere over hele verden forsøger derfor at finde nye og mere effektive måder at bruge energien i sollys.

Undersøgelsen, der er nu blevet offentliggjort i Nature kemi, er et samarbejde mellem forskere fra adskillige divisioner ved Lunds Universitet, samt forskere fra Uppsala Universitet.

Læs artiklen her

Annonce 16