Annonce 1

Tysk batteri udglatter solcelle-kraft

Annonce 15

Fra ingeniøren

Den enorme mængder af solceller i Sydtyskland har skubbet det lokale el-net til grænsen. Men nu skal batterier være med til at udglatte forbruget.

Sydtyskland og delstaten Bayern kæmper med at få det lokale el-net til at hænge sammen. Problemerne opstår først og fremmest på solrige dage, hvor de enorme mængder af solceller, der er blevet installeret i delstaten over de sidste par år, presser små transformerstationer til det yderste.

Derfor har delstatens økonomiministerium finansieret udviklingen af et batterisystem, der skal udglatte effekterne og dermed spare en udbygning af elnettet. Projektet hedder EEBatt og har et budget på 30 mio. Euro eller cirka 223 mio kroner.

Den type anlæg bliver testet flere steder i verden. Blandt andet i Danmark, hvor Teknologisk Institut i forbindelse med projektet ‘BESS – storskala-batteri som energibuffer’, har opstillet et forsøgsbatteri på 65 kW/61 kWh for at få erfaringer med driften af batterier i elnettet.

Læs artiklen her

Annonce 16