Annonce 1

Færøerne går efter 100 procent vedvarende energi

Annonce 15

Fra Ingeniøren:

Færøernes strømforbrug skal i 2030 komme fra vedvarende energi. Elselskabet SEV arbejder på løsninger, der skal sikre stabil elforsyning fra vindmøller, blandt andet særlige pumpesystemer.

Hele Færøernes strømforsyning skal frem mod 2030 omlægges til vedvarende energi. Det er ambitionen hos Færøernes landsstyre og det færøske elselskab SEV.

Det nye landsstyre har nedfældet i sit regeringsgrundlag, at al energi på land skal komme fra vedvarende energikilder såsom vand, vind, sol og havstrømme. Og SEV’s direktør, Hákun Djurhuus, præsenterede tirsdag selskabets konkrete planer på en konference, skriver avisen Sermitsiaq.

SEV har etableret en vindmøllepark med 13 møller på hver 900 kW uden for Thorshavn. Udfordringen for SEV er nu at sikre det optimale udbytte af den ujævne vind og at sikre en stabil elforsyning fra parken.

Læs atiklen her

Annonce 16