Annonce 1

Klimaløfter for vækst emissioner energisektoren langsom COP21 dramatisk

Annonce 15

Fra Det Internationale Energiagentur (IEA)

Men vil blive behov for en yderligere indsats for at opnå to-graders målet

Det Internationale Energiagentur (IEA) udgav i onsdags et World Energy Outlook (WEO) særlige briefing, der skitserer konsekvenserne af energisektorenes nationale klimaløfter indsendt til den kommende klimatopmøde i Paris (COP21). Briefingen finder, at hvis alle lande opfylder mål, der er skitseret i deres indsendte løfter, der er kendt som tiltænkt nationalt fastsatte bidrag (INDC), vækst i energirelaterede emissions– som tegner sig for to tredjedele af de samlede drivhusgasemissioner –vil aftage frem til 2030.

 “Det faktum, at over 150 lande – der repræsenterer 90% af den globale økonomiske aktivitet og næsten 90% af den globale energirelaterede drivhusgasser (GHG) – har afgivet løfter om at reducere emissionerne er i sig selv, bemærkelsesværdig,” sagde IEA administrerende direktør Fatih Birol. “Disse løfter, sammen med den stigende engagement energiindustrien, er med til at opbygge den nødvendige politiske momentum omkring på kloden til at forsegle en succesfuld klimaaftale i Paris”

Læs artiklen her

Annonce 16