Annonce 1

Solceller skal drive lastbilers elektronik

Annonce 15

Fra Ingeniøren og ILT Innovation:

Solcellepaneler på førerhuset kan høste grøn energi til lastbilernes elektronik. De første soldrevne lastbiler er sendt på vejen i dansk testforsøg.

Solceller monteret på lastbilers førerhus kan potentielt supplere dieselgeneratoren, når aircondition, tv, pc og køleskab skal holdes kørende på motorvejene. To lastbiler skal i de næste par måneder teste, hvor meget grøn energi der kan hentes ved at køre med solceller på taget.

Kombinationen af solceller og lastbiler med dage på landevejen har et enormt potentiale, lyder det fra Poul Bruun, der er innovationsdirektør ved innovationscenteret ILT, der hører under brancheorganisationen ITD.

Læs artiklen her
Læs artiklen fra ILT Innovation her

Annonce 16