Annonce 1

Bred enighed om at gøre grøn strøm billigere

Annonce 15

Fra Dansk Energi

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) forventer, at en kommende analyse vil pege på omfattende ændringer af de danske energiafgifter og tilskud på lang sigt. På kort sigt begrænser regeringens skattestop dog mulighederne for en egentlig afgiftsreform, fremgik det af et samråd torsdag.

Afgifter og tilskud på energiområdet kom under grundig behandling på åbent samråd i Folketingets Energi-, klima- og forsynings udvalg torsdag den 6. november. Samrådet var indkaldt af Jens Joel (S) som reaktion på energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Christian Lilleholts (V) udmelding i september om udskydelse af omlægningen af de danske energiafgifter. En af hovedrolleindehaverne – den afgifts- og tilskudsanalyse, som forligspartierne aftalte i 2012 – glimrede dog ved sit fravær. Oprindelig skulle analysen have været offentliggjort i 2014.

På samrådet meldte energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt ud, at han forventer, at den kommende analyse vil pege på behov for ganske omfattende ændringer af de danske energiafgifter og tilskud på lang sigt. Ministeren henviste blandt andet til den debat, Dansk Energi har rejst om elafgifter og behovet for at reducere afgiftsniveauet i takt med, at strømmen bliver stadig grønnere.

Læs artiklen her

Annonce 16