Annonce 1

EU vil elektrificere bygningsopvarmning

Annonce 15

Fra Dansk Energi

Vedvarende energi skal fylde væsentligt mere i opvarmning og køling af EU’s bygningsmasse, hvis det står til Europa-Kommissionen. Det fremgår af et lækket udkast til Kommissionens kommende varmestrategi, som Børsen har set. Signalet bliver positivt modtaget hos Dansk Energi, der ser stort politisk behov for at fremme integrationen vedvarende energi i bygninger.

Når novemberregnen falder, og blæsten rusker i trækronerne, stiger Europas energiforbrug til opvarmning af boliger og andre bygninger. Faktisk er energibehovet til opvarmning om vinteren og aircondition om sommeren så stort, at bygninger i 2012 stod for 53 procent af EU’s samlede energiforbrug. Samtidig er hovedparten af EU’s bygninger opvarmet med fossile brændsler.

Derfor vakte det også undren, da Europa-Kommissionen i februar præsenterede rammerne for en europæisk energiunion uden ord om, hvordan den stadig grønnere strøm skal bidrage til varme i bygninger og boliger. Denne forbindelse fremgår nu af udkastet til varmestrategien, hvilket glæder Anders Stouge, vicedirektør i Dansk Energi:

Læs artiklen her

Annonce 16