Annonce 1

Markedet for fleksibilitet vokser… i Frankrig

Annonce 15

Fra Dansk Energi

Markedet for fleksible løsninger på elmarkedet vokser i Frankrig og står stort set i stampe i Dannmark. Det fremgik af en række oplæg og debatter i går på årsmødet i Branchefællesskab for Intelligent Energi (iEnergi).

Frankrig først:
Ifølge Rodolphe de Beaufort, der er en del af energiselskabet GE’s team for smartgrid, vil markedet for fleksibilitet vokse fra 1.500 MW nu til 6.500 MW i 2020 – altså en vækst på 30 procent om året.

Allerede nu bliver 11 mio. varmtvandsbeholdere brugt i et eller andet omfang til at balancere op mod atomkraftproduktionen om natten, men fremover kan de også blive anvendt til fleksibilitet i dagtimerne i takt med, at elproduktionen fra sol og vind svinger.

Læs artiklen her

Annonce 16