Annonce 1

Vedvarende energi dækker nu mere end halvdelen af elforbruget

Annonce 15

Fra Energistyrelsen:

Danmarks faktiske energiforbrug og CO2 udledningen faldt i 2014 til det laveste niveau i nyere tid, og vedvarende energi dækkede en rekordhøj andel af elforsyningen. Det fremgår af Energistatistik 2014, som Energistyrelsen offentliggør i dag.

Danmarks faktiske energiforbrug faldt i 2014 med 5,3 pct. til 719 PJ. Dermed var energiforbruget lavere, end det har været i mere end 40 år. Faldet i energiforbruget skyldes blandt andet, at 2014 var et varmere år, og at Danmark havde en større nettoimport af elektricitet i 2014 end året før.

Sammen med en større produktion af strøm fra vindkraft har det betydet, at brændselsforbruget til elproduktion er faldet med 11,6 pct. Udviklingen dækker over et samlet fald i forbruget af kul, olie og naturgas på 25 pct., mens forbruget af vedvarende energi omvendt steg 9,5 pct. i 2014.

Læs artiklen her

Annonce 16