Annonce 1

Energikravene til nye huse bliver så skrappe, at der skal solceller på taget

Annonce 15

Fra Ingeniøren

Det er dyrt for både husejere og samfund, mener byggefolk og energieksperter.

Energikravene til vores huse vil fra 2020 bliver så skrappe, at de spænder ben for en optimal energiforsyning. Skal man leve op til dem i sit nye hus, er man nemlig nødt til at smække solceller på taget for at få regnskabet til at gå op – også selv om der løber grøn fjernvarme lige forbi ens dør.

Nu sætter byggefolkene og energieksperterne et stort spørgsmålstegn ved det fornuftige i at blande solceller og isolering sammen og opfordrer myndighederne til at gentænke 2020-kravene.

Det store problem er, at kravene ikke kan opfyldes med energi­effektivisering alene, påpeger bygningsingeniør Kurt Emil Eriksen, der sidder i bestyrelsen i det fagtekniske selskab IDA Byg og derudover i et hav af andre byggefaglige udvalg

Læs artiklen her

Annonce 16