Annonce 1

Nissan gør bilbatteri til kraftværk

Annonce 15

Fra Ingeniøren

I 2016 igangsætter Nissan i samarbejde med energiselskabet ENEL et forsøg med at lade ejere af elbilen Leaf levere strøm tilbage til nettet. Systemet kan afhjælpe problemer med fluktuerende vindkraft og konkurrere med kraftværkernes ydelser. DTU deltager i udviklingen.

Ejerne af elbilen Nissan Leaf kan inden længe se frem til en ekstra indtægt. Nissan har nemlig sammen med energiselskabet ENEL udviklet en teknologi, som gør elbilen i stand til at oplade batteriet, når priserne på el er lave, og levere energi tilbage til elnettet, når prisen omvendt er høj.

I Danmark har private endnu ikke adgang til den slags prissignaler i husholdningen. Men systemet vil alligevel kunne bruges til at udglatte elforbruget, når store mængder fluktuerende energi fra sol- og vindkraft skaber problemer.

Læs artiklen her

Annonce 16