Annonce 1

Skandinaviens største solcellepark på 61 MW åbnet ved Kalundborg

Annonce 15

Fra Ingeniøren

Tyske Wirsol åbnede – dagen før årets korteste dag – sin solcellepark ved Lerchenborg Gods med en maksimal effekt på 61 MW, og en produktion, der kan skaffe 30.000 husholdninger strøm.

De nåede det lige, tyske Wirsol. Altså at komme med i den overgangsordning, der sikrede statsstøtte til elproduktion fra store landbaserede solcelleparker. Den ordning lukker ved årsskiftet på grund af en lovændring fra 2013, men Wirsols projekt i Lerchenborg nåede at få de ekstra støttekroner med.

Kort før jul åbnede den enorme solcellepark, skriver Wirsol.

Med en maksimal effekt på 61 MW, en årsproduktion på 61.000 megawatttimer, og 248.730 individuelle solcellepaneler fordelt på 80 hektar – svarende til 800 almindelige parcelhusgrunde – er solcelleparken den største af sin slags i Skandinavien.

Læs artiklen her.

Annonce 16