Annonce 1

Ny el-forlovelse del af fusions-tendens

Annonce 15

Fra Dansk Energi:

I dag indgik bestyrelserne i de to jyske energiselskaber Himmerlands Elforsyning og EnergiMidt aftale om fusion af de to selskaber. Dermed fortsætter den tendens, der er til konsolidering blandt elselskaber. Konsolideringen skyldes blandt andet, at energiselskaberne skal løfte stadig komplekse opgaver i det moderne elsystem.

En række af fusioner har i de seneste år præget den danske elsektor. Tendensen ser ikke ud til at aftage. Det er dagens udmeldinger om fusionsplaner mellem Himmerlands Elforsyning, HEF, og EnergiMidt endnu et billede på. Dermed fortsætter sektoren med at have en strukturudvikling, det vil sige udvikling mod færre men større enheder, der bevæger sig endnu hurtigere end landbrugets.

I 1999 var der næsten 200 elnetselskaber i Danmark, mens der i dag er 60 elnetselskaber. Siden 2006 har elnetselskaberne endvidere skåret driftsomkostningerne med 40 procent.

LÆs artiklen her

Annonce 16