Annonce 1

Nyt dansk flowbatteri skal sikre bedre økonomi i solceller

Annonce 15

Fra Ingeniøren:

Forskere fra Aarhus Universitets Institut for Ingeniørvidenskab har udviklet en ny type flowbatteri, der skal gøre det muligt for private forbrugere at lagre store mængder solenergi. Det skal gøre solceller mere attraktive for forbrugerne, end de hidtil har været.

Danske forskere fra Aarhus Universitet har udviklet et nyt flowbatteri til private, som allerede er på vej på markedet for at hjælpe solcelleejere med at lagre energi.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Aarhus Universitets Institut for Ingeniørvidenskab.

Det nye batteri er baseret på vanadium-teknologien, der gør det muligt at skalere effekt og energikapacitet uafhængigt af hinanden, og lektor Anders Bentien, der er en af forskerne bag batteriet, mener, at det vil være til stor nytte for de private solcelleejere, der vil kunne tjene batteriets pris ind i løbet af ti år.

Læs artiklen her

Annonce 16